onsdag 23 september 2009

"Idol" och nazistmetoder (De är bara avundsjuka)

Foto: Enmilsten

Just nu är jag förbannad, och det beror på flera olika faktorer. Men den största och mest irriterande är hur TV4 och produktionsbolaget som gör "Idol" egentligen tänker, trots att det bara är ett teveprogram och man borde veta bättre som deltagare att det bara blir fel för tittarsiffrornas skull så är det bara för mycket. Ingen person kan hitta ett bra sätt att samarbeta, tajma sitt framträdande och ha kontakten med några andra ganska nyligen mötta människor på en natt. Det är totalt omöjligt, och att sedan begära att man själv väljer en helt ny låt som man kanske inte hört och ger det sex timmar för att det ska sitta nästa morgon är bara helt jävla idiotiskt. Jag är ingen skivbolagspamp, jag kan inget om branschen men jag vet att vissa av de jag lyssnar på stänger in sig i en studio och jobbar med ett album i flera veckor, det är absurt hur man tror att det här ska fungera.

Om vi tar juryn också, de första de gör när Felix Västerhamn är först ut och missar så säger de att han är för ung och inta platsar i tävlingen. Men killen gör egen musik, han kan och är mycket bättre än de flesta som är i hans ålder och äldre. Nej, det är trångsynt, elakt och helt enkelt idiotiskt att se det så som Bagge gånger två plus Carlsson tycker. Redan när de totalsågar samarbetsdelen så får jag tårar i ögonen och bara vill byta plats med dess människor, nej man kanske borde vara lite tajta men det är totalt omöjligt att få till det.

Så snälla, gör momentet lite renare och låt de sjunga duetter med låtar som är lite enklare att lära sig, ge dem sedan en dag fri att träna hela dagen så de faktiskt får en chans på finalmomentet utan att de ska behöva tappa texten. På fredagsfinalerna får de en vecka, vilket alla borde klara av om de kan de första raderna efter sex timmar. Skrota all jävla stress och förstå att man kanske inte är perfekt, och att det lär bli mycket mer slappt när man väl kommer till den proffsiga delen av tävlingen. För det här är förnedring, ingen artist, grupp eller musiker skulle tillåta något sånt här.

Det här är inte "Idol", det här är ett jävla koncentrationsläger anordnat av de som aldrig fick sjunga i skolans egna musikaliska uppsättningar.

0 Kommentar(er):