lördag 31 januari 2009

Tonight: Franz Ferdinand - "Här dog akustiken" (Indierock)

Här finns det så många influenser, The HivesNick Cave & The bad seeds, Depeche Mode och Pink Floyd i modern tappning  är bara några av de banden som kan kopplas till det brittiska indierock-bandet Franz Ferdinands. Deras nya dansanta album "Tonight: Franz Ferdinand" spretar åt all möjliga håll och det verkar som om stackarna inte riktigt vet vart de ska ta vägen. Låten "What she came for" kan om man är riktigt petig kunna jämnföras med Sophia Somajos "Fighter" i grunden.


För allting är kaxigt, det är med en släpande röst som skivan talar om sitt lidande, den handlar inte om någonting egentligen. Flickor, kyssar, droger och högdimensionella overkliga upplevelser med rytmik tar vid där gitarren och akustiken dog. Det är inte riktigt så som det borde vara, Indie-delen har blivit för mycket pop medan rocken har blivit för mycket synth och trummaskiner. 

Jag saknar mycket och hör saker som jag inte vill höra. Låtarna är väldigt korta, trots det så är albumet faktiskt ändå dansant och välarbetat, kaxigare än The Hives men helt utan den lugna feelingen man får hos Pink Floyd och deras surroundljus. Vill man ha ett gott råd så leta upp The Walkmen och "A hundred miles of", ett mycket bättre album.

Bästa spår: "Live Alone"


0 Kommentar(er):