söndag 8 mars 2009

The Alesha show - "Hitsäkert" (Pop/R'n'B)


Foto: www.aleshadixon.co.uk


"Does he wash up? never wash up. Does he clean up? no, he never cleans up". Så går årets "Mambo nr.5"-dänga från England och Alesha Dixon fortsätter leka drottning av sambafierad pop och r'n'b på sitt andra soloalbum "The Alesha show". Och jag kan redan nu konstatera att jag aldrig har sett ett mer hitsäkert album.

Om vi börjar från början så är den första riktiga låten "Let's get excited" som är precis som vilken början igen. Tempot är på max och man försöker ladda ur direkt så att lyssnaren sen bara ska kunna luta sig tillbaka och lyssna vidare. I detta fall får man höra pop-pärlan och hennes första singel "Breathe slow" följt av komsikt dåliga "Cinderella shoe". Om man inte blir glad av hur fånig den är så är man riktigt stel.

Över det hela så är skrivan väldigt spretig, och det kanske också är därför som man kan tänka att alla låtar går hem någonstans. Schlagerballaden "Do you know the way it feels" är naken samt luktar Sverige på mils avstånd och "Ooh baby I like it like that" kan rulla på ett avlägset diskotek i Leksand. Upprepningar, loopar och enkla beats är nyckelorden som får skivan att fastna direkt och stanna i hjärnbarken året ut.

Bästa spår: "The boy does nothing" är årets nonsens-låt som alla någon gång kommer ta ett enkelt danssteg till.


0 Kommentar(er):