söndag 29 mars 2009

Gbg Vs Sthlm - "Ett glädjepiller utan dess like" (pop)


Foto: Maiahirasawa.com


Världens mest intressanta instrumentförteckning hittar ni i fjolårets pausunderhållning i Melodifestivalens senaste skiva. "Gbg Vs Sthlm" innehåller bland annat paino, synthbas, saxofon, trummor, handklapp, "Pling", "Other sounds" och "Dancing and laughing at my party". Jag håller ju nu på för fullt att hitta de sistnämnda instrumenten. En annan detalj jag hittat är titelnamnet på skivan där både hennes hits "And i found this boy" och "Gothenburg" fått inspirera, dessa handlar nämligen om Stockholm respektiv Göteborg. Och förra skivans titel blev denna gång ett spår på den här skivan, "Thougt I'm just me".

Men förutom nördigheterna kring skivan så finns det faktiskt lite att lyssna på, i låten "The wrong way" har hon lånat fritt med inspiration ifrån Säkert! och skapat ett glädjepiller utan dess like. Hon har på många sätt växt sedan hennes debut och det har lagts på mer och mer detaljer som gör det hela lite roligare, festligare och proffsigare. Det märks väldigt tydligt i singeln "South again".

"I woke up" och "Hush now" är låtar som hamnat i ett mellantempot jag tyvärr inte gillar, men i gränslandet mellan ballad och upptempo ligger de och gör skivan väldigt lättlyssnad och avspänd så det inte krävs särskillt mycket att slänga på den och digga till vad man hör. Men med sin mysiga röst fångar hon många hjärtan, duetten "Come with me" tillsammans Nicolai Dunger som är ett sant bevis på det. Finns det något mer att säga? Maia kanske ska tänja lite på gränserna och släppa sympatin hon vilar sig på.

Bästa spår: On and on and on and on and on and on... "The wrong way"  

0 Kommentar(er):