fredag 1 maj 2009

White lies for dark times - "Killen skildrar världar" (Rock)


Foto: Ben Harper & The Relentless7 @ Myspace


Ben Harper, Ben Harper, Ben Harper. Ja just det, den Ben Harper. Vet du vem det är? Nehe, inte riktigt jag heller. Efter en runda på diverse sidor med nyttig och onyttig information så har jag luskat fram lite om Ben Harper, denna amerikanska rockmusiker. En multi-etnisk kille ifrån Kalifornien som sjunger med politiska och religösa budskap. Nu har han och tre andra killar slått ihop sig och bildat Ben Harper & The Relentless7. Nu sitter jag med deras album "White lies for dark times" och diggar sakta men säkret.

När man slår sig ner och lyssnar på Benjamin som han egentligen heter så får man ett starkt första intryck av att det här är en stor gammal musikalisk hjälte. Det kan mest bero på de starka influenserna Marley och Dylan som precis som honom gjort massvis av bluesinfluerad gitarrfylld countryrock. Och jag kan inte släppa det, för så här låter inte något som startade under nittiotalet. Killen skildrar världar tillsammans med The Relentless7, det är otroligt.

Men den här plattan nu då, den är så stark och har verkligen en intensivitet som man knappt råkar på nu för tiden, de första spåren "Number with no name" och  "Up to you now" visat vart skåpet ska stå tillsammans med massor av upptempo innan underbart avslappnande "Skin thin" tar en tillbaka till ett retro sextiotal med  The Seekers. Några Livespår har även smygit sig in på plattan, riktigt bra det med.

Ska vi sammanfatta allt det här sluddrandet om att skildra världar , nittiotalet och olika kända Bob-musiker så kan man väl bra säga att årets underdog är hittad. Synd bara att Ben och kompani kommer vara just en underdog.

Bästa spår: "Skin thin"

0 Kommentar(er):