torsdag 26 mars 2009

Yes - "En rekommenderad sommarplåga" (Synthpop)

Foto: Okänt

Känner ni igen ett dovt ljud som går i låten "All around the world"? Ta det isåfall lungt, det ni hör är loopen ifrån Franz Ferdinands singel "Ulysses". Jag pratar just nu om det andra spåret ifrån Pet Shop Boys senaste skiva "Yes", en skiva som inte fungerar som en skiva ska, häng med i mitt resonemang nu.

Singeln "Love etc." som ligger precis i början av albumet är en melodisk synthlåt med den där lyriken vi kudnn klarat oss utan, den är kort och gott bra tills de öppnar käften. Sen att deras egna eftermix på låten (den finns tyvärr inte med på plattan) är mycket bättre än originalmixen är något att lägga på minnet. Fortsättningsvis är skivan rätt seg, "Beautiful people" och resten av innehållet är rätt klistrigt och sövande måste jag säga. Den enda låten som inkluderar något annat instrument än keyboard är riktigt munter och "Did you see me coming?" är en rekommenderad sommarplåga om som vi kan se fram emot.

Den riktiga vändningen sker i "Pandemonium" där man hör att Pet Shop Boys är i huset, den påminner om en blandning mellan Ola Salos spex och Depeche Modes sound. Men det blir inte bättre än när de två sista spåren "The way i used to be" och "Legacy" totalt gör rent hus som man hört på. Summeringsvis så är "Yes" som en kommersiell radiokanal, man sitter och väntar på ett par speciella låtar som spelas någon gång i timmen, men när de väl kommer så har man tröttnat och gett upp för länge sen.


Bästa spår: "Pandemonium", hörde ni det? "Pan-de-mon-i-um"!

0 Kommentar(er):