torsdag 16 april 2009

Panic in motion - "En platta i mängden" (Indiepop)


Foto: Psychic Stunts @ Myspace


Jag recenserade supertrion Peter, Bjorn and John för ett tag sen. Psychic stunts är lite samma grej, fast de har låtar i en helt annan kategori av cachighet och är mycket mer avspända och popinfluerade. Deras debutalbum "Panic in motion" är en platta i mängden, fast det kluriga är att man gärna vill vara mer intresserad än vad man är.

Det här skönt, men ska man söka upp de här killarna så hittar man inte mer än duons Myspace-sida. Joel och Anders som duon består av gör nördig och riktig indenpendentpop som kan jämnföras med Hot Chip och särskillt deras låt "We're looking for a lot of love", även PBJ som jag nämnde tidigare och lite blandade popduos från världen över så som Pet Shop Boys och The Tough Alliance. De har även samma kärlek till pappersflygplan som I'm from barcelona.

Om man tittar på hur den är producerad och uttänkt så är den här lite över genomsnittet plus riktigt smarta refränger som sätter sig direkt. "Last bottle, lost battle", "Wind up the sound" och "Speaker's block" är exempel på vad man kan nynna på. Om man ska köpa något nytt så är det här ett rätt säkert köp eftersom den inte kan placeras som någon stereotyp. Det är inte värsta rocken men inte heller så man kan porrdansa som Madonna till det. Kort sagt enkel svensk popmusik när den är som bäst.

Bästa spår: Speaker's block"

0 Kommentar(er):