fredag 26 juni 2009

Clownen, George Fruit och... Mary Ann?

Foto: Transgressive records

Precis som jag planerade så blev det spabad, plattning av håret och Florence Valentin i en skön blandning nu under den första delen av eftermiddagen. Så med mjukisbyxor, en stor vit t-shirt och ett långt hårsvall som bara ligger så där fint så är men mest dåsig och allmänt intresserad av och fundersam över Regina Spektors album "Mary Ann meets the gravediggers". Det märkliga med det här albumet att den bara består av låtar ifrån hennes tre första album, men ändå så får jag ihop ett koncept med den här tjejen Mary Ann och dessa gravgrävare. Kan det vara så att vi har hittat hennes alter ego här?

En pianopop-platta som egentligen bara är en sammanfatting av de tre första albumet i hennes karriär, inget nytt utan bara gamla låtar som hör ihop och bildar det här alter ego-konceptet som vi nu kom fram till. Det roligaste är att plattan också är klassad i genrerna rock och anti-folk vilket stämmer så motsägelsefullt. Pianorock? Nja det funkar inte riktigt och hon driver inte heller med det kommersiella. Men ändå så långt ifrån mainstreamsamhället och lite smårockigt ändå utan att egentligen vara det.

Man blir fascinerad av någon ny platta varje dag, Bandet Fatboy och producenten Fatboy Slim är två så olika men ändå lika människor som skapat en vägg mellan varandra som också är deras paralleller. Hur många här har inte blandat ihop dessa två musikfenomen minst en gång?

0 Kommentar(er):