torsdag 11 juni 2009

Ännu ett samband i dagens indiesamhälle

Foto: Okänt

Här kommer en vidarbefodring ifrån PSL, deras senaste fynd är ett band ifrån Brooklyn som kallar sig för Amazing Baby. Jag har lyssnat in deras platta "Rewild" och kan instämma med redaktionen att det är en platta värd guld. Dock så fastnade jag för skivbolaget som plattan är släppt på. Det amerikanska bolaget Shangri-la Music som är ett indiebolag för band och artister som Trevor Menear, Neimo och The Pretenders har ett väldigt intressant namn, för jag är väldigti ntresserad av sextiotalets popgrupp The Sangri-las.

För temat brustna tonårshjärtan var vanligt då de fyra (fast då en bara deltog i studion så utgick de flesta ifrån att gruppen var en trio) tjejerna spelade in sina två album. Men nu till det otroliga, av de plattorna så släppte de faktiskt hela femton singlar varav tolv kom in på den amerikanska topplistan. "Leader of the pack" som var deras största singel blev den som faktiskt petade ner The Supremes "Baby love". Än idag så är Mary Weiss ifrån gruppen aktiv och sjunger klassisk pop. Någon som kanske känner igen melodin "Heaven only knows"?

Sen att The Shangri-las faktiskt höll till på skivbolaget Red Bird Records är en helt annan sak, om vi har något samband mellan det och resten av indievärlden tar vi imorgon.

0 Kommentar(er):