fredag 15 maj 2009

Poeter, död och vandrande fågelholkar

Modest Mouse med "Satellite skin", den låten hittar ni i slutet av inlägget om ni undrar. Rekommenderar starkt den indieinfluerade rockprylen som är allmänt annorlunda både ljudmässigt och visuellt. Bandet Weezer har också gjort en cover på MGMT:s "Kids" samt blandat in Lady Gaga med "Pokerface" i det hela. Coolt ur ett nördigt perspektiv så lyssna in det här. Men varning för lite falsksång och allmänt jobbiga toner då det är de där "studiofierade" versionerna som går på radion dag ut och dag in.


Men förutom det så diggar jag sakta men säkert Janis Joplins samlingsplatta nu runt midnatt. Om man ogillar Caroline Af Ugglas så är man förmodligen motståndare till henne med men  jag kan inte sluta lyssna på "Piece of my heart" som är helt genialisk. Låten "Merzedes bens" som också är med på plattan ger mig gåshud då kvinnan bara sjunger som om det vore den sista gången varje gång. Om det inte vore för att idioten tog överdos av heroin när hon var tjugosju år och dog så hade man idag suttit med skivor upp till halsen med tank på hennes framgång. En annan tjej som dog, dock var hon lite äldre men dess värre en av de mest begåvade poeterna i våran historia. Virginia Wolff simmade ut i en sjö med sten i fickorna där hon helt enkelt drunknade för att slippa sin ångest och sitt lidande.

Notering: Virginias självmord var väldigt motsägelsefullt med tanke på denna rad som hon själv skrev när hon var vid liv. "You cannot find peace by avoiding life."

0 Kommentar(er):