lördag 21 februari 2009

"Bert Karlsson steg nyss in i lobbyn"

Det lyser om kvällens delfinal, ljuset från självklarheten hur det kommer gå. Det finns inga riktiga svårigheter bland kvällens låtar, en del frågetecken där man undrar vad de gör där men fortfarande inget svårt.

Kvällens första bidrag är låten ”The queen” med Velvet, och hon är född femma. Det krävs ett riktigt dåligt startfält för att Jenny någonsin ska kunna ha en chans att ta sig vidare, och vilken tur för henne att hon är där hon är. Själva låten är väldigt platt och oproffsig, den låter inte som Velvet brukar och saknar allt som ”Deja vú” hade. Hennes tvilling ikväll är den grekiskt influenserade Sofia som deltar med låten ”alla”, den är färgstark och kan ge en riktig show, men är på grekiska. Att Irini Micha varit med och skrivit låten bidrar till att jag kan bli smått partisk.

Kvällens bottennapp heter Maja Gullstand, skitmusik rätt igenom och påminner som jag tidigare sagt om Veronica maggio utan sväng och med överdoser utav helium, sist utan en enda liten röst säger jag. Molly Sandén bidrar med årets schlagerballad som varit efterlyst ett bra tag nu, stark och folklig låt som liknar alla andra tidigare lyckade schlager-ballader. För er som inte vet vad en schlager-ballad är så är det bara att slå på youtube och söka på Sanna Nielsen.

Trion EMD har ikväll lyckats återskapa ett gammalt visitkort, vissel-introt. Både Kent, Martin Stenmarck samt Per Gessle har gjort det och lyckats. Deras bidrag ”Baby, goodbye” är en snygg dänga som ger mig smått gåshud, proffsigt ful och kommer så småningom skapa allsång och jordskalv hos STIM. ”Hyllade” BWO deltar med smörja ikväll, kvällens pisspaus om man är trött på halvballader utan en tanke. Låten kan vara lika snabbt och fult gjord som en läxa vars existens koms på minuterna före den skulle lämnas in. Mikael och Rigo är mellanmjölk som bara kan beskrivas som alternativ pisspaus ifall BWO verkar intressant.

Så hur slutar det ikväll? Ska vi gå efter skrock så är det i tredje delfinalen som jokertrenden vänder, precis som i Linköping förra året när Eskobar totalfloppade. EMD till final med årets nödvändiga ballad av Molly Sandén. BWO och Velvet är aspiranter till andra chansen, men flåsas i nacken av Sofias grekiska etno-pop. Allt handlar om hur svenska folket tänker, men jag tänker på Sofia och hoppas att vi kan få lite mångkulturellt när vi åker vidare till andra chansen om två veckor. Bert Karlsson steg in i lobbyn nyss, vi får helt enkelt fråga honom.

0 Kommentar(er):