söndag 21 december 2008

Tankarna stannade upp...

Biofilmer brukar oftast vara lättsamma, man behöver inte tänka och låter bara hjärnan vila medans man tar in de fyndiga replikerna för att sedan spela upp dem med andra som sett filmen.


När jag kom ut ifrån "The day the earth stood still" var hjärnan helt ur spel. Jag kunde itne förstå hur itnelligent filmen jag nyss hade sett var, den bara sprudlade av smarthet som fick mig att bara vilja dra på skägget och prata om nobelpristagare. Den är en helt fantastisk tankeställare.

Borde vi försöka rädda jorden? eller är det inte lönt att försöka få oss att ändra oss förrän vi verkligen nått den absoluta krispunkten och undergången är ett faktum. Kommer vi en dag behöva ge upp våra bekvämligheter och anpassa oss efter vad jorden vill? Att filmen inte ger svaret på hur vi klarade oss efter uppoffringen är jättebedrövligt, en halv spådom där det yttersa svaret tillhör den andra halvan. 

Tom Cruise är genial som alien och historien är fantstisk, den tolfte december då filmen hade premiär så stod hela världen still på bioduken, detsamma skedde i varje åskådares tankegång.

0 Kommentar(er):