torsdag 6 november 2008

Ett "A" i matte


Foto: Beaverton Historical society

Då vart det klubbat och klart att vi ska byta betygssytem i Sverige. Efter det här läsåret så är det tre läsår kvar innan betygssytemet ändras. Då ska det klassika "G-MVG" bli "F-A" då "F" är minst bra och "A" är bäst.

Hur man kan se negativt kan så på det här förstår jag inte riktigt, då man nu kan bli mer nogrannare och och sätta på en skala 1-6 istället för 1-4. Vilket är bättre eftersom då kan man skilja mer och bli mer rättvisa.

Om vi ska se det hela ur en So-lärares vy så börjar det med nytt betygssytem med flera steg i skalan som leder till att man nogrannare kan se hur leverna har presterat vilket gör det rättvisare när man senare ska gå vidare till gymnasiet och det finns ett betyg som ska vara det ultimata som krävs att man presterar enormt. Rätt person kommer in på rätt utbildning och man kan sedan i vuxenlivet få en allt nogrannare blick.

Till er som kommenterat om FRA. Vad är ni rädda för? Om ni inte hålelrp å med något olagligt så behöver ni inte bry er. Dem läser inte igenom allt, och tar bara fram sånt som är misstänkt eller är relaterat till något/någon misstänkt.

0 Kommentar(er):