söndag 31 augusti 2008

September-Guiden


Imorgon börjar en ny månad. Då har jag varit klyftig och satt ihop en guide, men inte till den kommande månaden. Petra "September" Marklund är en av pop/dance världens hetaste namn just nu. Och ska ta och summera hennes karriär med lite recensering, album för album.


-----
September (release: 04)
Debuten från projektet "September" är en enkel men suverän pop-platta att rensa dansgolvet med. Låtar såsom "Star Generation", "September All Over Again" och hiten "La La La, Never Give It Up" kan gå på repeat i mina högtalare i evigheter. Även fast den lite tama datagjorda musiken hänger efter så gör Petra så gott hon kan för att ge den en karaktär. Sagt och gjort så blev det ett lyckat fullängdsalbum, väldigt underskattat och bortglömt i skuggan av hennes senare genombrott.
-----
In Orbit (release: 05)
Hitalbumet som jag aldrig kommer släppa. "Sound Memory", "Looking For Love", "End Of The Rainbow", "Satellites" och självklart grunden till en av de bästa dancehitsen i modern tid "Cry For You". Ett år efter debuten kom måstet i alla cd-samlingar. Albumet "In Orbit" är så stort att den faktiskt har en egen ombloppsbana. Än idag så ekar hennes genombrott på radiokanalerna. Moll, dur, pop, dance, party, ballader och en kraft som får en i trippel 360 av ren lycka. Jag har verkligen försökt hitta en nackdel för att det här inte ska låta allt för överdrivet. Men jag lyckas verkligen inte.
-----
Dancing Shoes (Release: 07)
Här har succén dalat. "Cry For You" är tillbaka med en massa krafs som i vissa fall nästan snuddar på gränsen till Carola. Det är väldigt Kommersiellt och fult gjort.
Försöket att skapa något modernt, funkigt och sprudlande slutade i halvtaskiga melodier som duger till ett powerwalking-pass.
Trots det finns attityden där och ger ett glädjemoment till källar-diskoteket bakom pizzerian.
-----
Så vad ska just du välja för att få en bra blick av september?
Testa att köpa något av de två senaste albumen eller ladda ner (dock inte illegalt)
ett par bra testlåtar som garanterat får dig att le. "Sound Memory", "Cry For You", "Get What You Paid For", "R.I.P." "Satellites" och "End Of The Rainbow".
Om du gillar mer R'n'B-aktig pop och dance så är det "September" eller "Dancing Shoes" som gäller. "In Orbit" är mer för den som lyssnar och vill få en mer svenne-pops upplevelse.
Vill du ha det bästa till ett bra pris så försök att få tag på U.S.A. debuten

0 Kommentar(er):