fredag 14 mars 2008

Tippning Finalen Melodifestivalen 2008

Här är den offeciella tippningen av Emil Sten 2008!

Enjoy!

Tabell:

A) Chans i ESC

B) Allsångsanda

C) Favoritskap

D) Show


Charlotte Perelli –
Hero
a)7

b)6

c)10

d)9
Sibel Redzap –
That Is Where I’ll Go
a)6

b)4

c)4

d)6
Rongedal –
Just A Minute
a)5

b)10

c)6

d)7
Linda Bengtzing –
Hur Svårt Kan Det Va’?
a)3

b)8

c)7

d)8
Christer Sjögren –
I Love Europe
a)5

b)9

c)6

d)6
Amy Diamond –
Thank You
a)6

b)4

c)7

d)7
Sanna Nielsen –
Empty Room
a)6

b)8

c)8

d)6
Nordman –
I Lågornas Sken
a)2

b)6

c)3

d)6
Frida Muranius feat.
Headline –
Upp O Hoppa
a)1

b)8

c)0

d)3
BWO –
Lay Your Love On Me
a)8

b)7

c)9

d)7



Omdömmen:

Charlotte Perelli – "Hero"
Finalen öppnar med den stora favoriten. Mrs. Best in show med alla sina lasrar och snygga ljus effekter har den mest packade och spektakulära showen i hela årets festival. Telefonlinjerna kommer att brinna när det ska röstas. Den moderna "dance-schlagern" Spelas flitigt på radio och går hem hos både ung som gammal.

Sibel Redzap – "That Is Where I’ll go"
Tärningar rullade och olycksnummret 2 hamnade på lilla Sibel.
En mäktig smäktande ballad, en röst som håller och ett enkelt framträdande. Låter inte det bra? Lite trög allsång om man ska sjunga med, men helt okej. Dock kör hon utan kör, ingen som backar upp henne och viskar de magiska orden som hon sedan skriker ut över hela arenan. Klart ett minus.

Rongedal – "Just A Minute"
Höj volymen, ta på dig discostassen och häng med ut på golvet.
Rongedal växer dag för dag och snart vet hela Sverige vilka dem här är. De roliga tvillingarna som dansar i röda kostymer och är helfestliga. Med en låt som sätter sig direkt ("riktigt tjatig låt" som mamma sa) och sedan sitter som berg ända in i försommaren. Enda problemet är att kamerorna står stilla lite förlänge och sinkar showen.
Jag kommer inte bli ett dugg förvånad om de slår ner en och en annan favorit på lördag.

Linda Bengtzing – "Hur Svårt Kan Det Va’"`
En svensk äkta schlager, 2 tidigare halvfiaskon. Nu är det upp till bevis när linda invaderar med ännu ett svenskt bidrag. Chansen i ESC är kanske minimal. Men vi har inte prövat så vi har ingen aning.
Med en av lördagens bästa scenshower som ses, hörs och absolut rör sig! Så slåss hon om att bli Sveriges nya schlagerdiva.

Christer Sjögren – "I Love Europe"
Dansband, pensionärsrörelser och en helt urkass fantastiskt svängig låt. Man sjunger med, skrattar och tar upp telefonen för att rösta.
Någon mystisk hypnos ligger över värmlänningen Sjögren som ska ta över hela Europa med en låt. Så det finns bara en sak att säga.
"WE LOVE CHRISTER!"

Amy Diamond – "Thank You"
Sveriges sötaste socker tjej med en riktig röst, en härlig utstrålning och faktiskt en bra chans i ESC. Hur länge sen hade man en 16-åring med där? Låten har kanske ingen direkt Allsång i sig, men den går att nynna på. Showen är inriktad på Amy och kameran gör sitt jobb i perfekt synkronisering med henne. "Gör mig stolt gumman."

Sanna Nielsen – "Empty Room"
Varje gång jag hör den här låten så kan jag bara tänka på Anna Vissi som deltog i ESC 2006 med låten "Everything". Nu gör Sanna den, rent och klart, en total ballad.
Alla kan sjunga med och det gör den bara bättre.
Samma problem som hos Sibel. En liten kör eller ett par flaggviftare hade gjort susen. Ge huskören mer jobb!

Nordman – "I Lågornas Sken"
Nyheten om att melodifestivalen ska byta sändningsdatum och tid har slagit Sverige hårt. Vi kommer hoppa över Belgrad i år och istället ha finalen i S:t Nicolaus ruin i inre Visby under vecka 32 Tillsammans med medeltidsveckan. Det och en fotbollsmatch är Nordman i ett nötskal. En smått allsångsväckande låt utan chans i något land längre bort än Narina som bara ligger en garderobsdörr här ifrån.

Frida feat. Headline – "Upp O Hoppa"
Bränsle för den automatiska klappmaskinen kallad publik.
Alla sjunger med och skriker. Ett barnsligt lyckopiller från skåningen
Frida och hennes sidekick Headline. De är inte favorit tippade, har inte världens show och har ingen chans i Belgrad. Vad har de då för fördelar? Fråga Lilla Anna 6 år.

BWO –"Lay Your Love On Me"
Störst chans i Europa, näst största favoriterna på hemmaplan och en hit som alla kan sjunga med i. Inga nackdelar för Tyskpatrullen Rolisnski, Bard och Schiptjenko så långt ögat kan nå. Showen som innehåller en bur, annorlunda kostymer och Martin "von hello hottie" Rolinski kan inte slå fel.

Placering:
1. BWO
2. Charlotte Perelli
3. Rongedal
4. Amy Diamond
5. Christer Sjögren
6. Linda Bengtzing
7. Sanna Nielsen
8. Sibel
9. Frida feat. Headline
10. Nordman

1 Kommentar(er):

Flinta sa...

Javisst kanske det kanske eller så inte alls i närheten av verkligheten. 2 Flintpannor som dessutom undertecknad arbetar tillsammans med vinner hela konkarongen i morgon. Jag skall bevittna hela härligheten live och sen försöka smita in på efterfest med tillhörande avkomma.

Flinta