måndag 17 mars 2008

Sammandraget om rösterna

Charlotte Vann, därmed slutade årets schlagercirkus med en stor dance/discodänga.
Som vanligt klagar alla över juryn och nu ska det som vanligt debatteras om det fram till slutet.
Drygt 4 miljoner tittare, varav 2,4 miljoner röster. Och om man tänker logiskt så röstade varje person som faktiskt röstade mellan 2-5 ggr.
Det får hela summan av antalet som röstade ner till 0.75 - 1 miljon.
Skillnaden mellan Sanna och Charlotte: drygt 50000 röster delat på 3 är 15000 och lite mer.
Alltså av miljonen osm röstade ville 15000 fler ha Sanna till Belgrad. Men enligt nästan alla undersökningar och nästan alla listor ligger Charlotte etta? Hur hänger det ihop? Kanske 5 miljoner är engangerade i melodifestivalen. Av alla som tillfrågats är Perelli favoriten, och med marginal om alla fick lägga en röst så skulle hon antagligen vinna med god marginal. Sanna fick röster av sina fans medans Charlotte vilade ut och tog segern i förskott, vilket var dumt ganska dumt gjort eftersom hon skulle kunnat falla på målsnöret. Och så om man går vidare till frågan om jyrun. Ska den avskaffas? NEJ! Juryn är framlagd bara för att utrota plojer och drag som kan leda till en sistaplats i ESC. Och eftersom lite mer än "halva" sverige vill avskaffa juryn så blir det storm om det. Bara för att drygt 8000 röstade på http://www.aftonbladet.se/ om hurvida svt ska göra med juryn. 60 % tyckte att den skulle avgå. Så 4500 är plötsligt halva Sverige? Vart föll atombomben?
Om man läser mellan raderna så förstår man att jag helt enkelt försvarar Chalotte och försöker få in det i iallafall någons skalle att Majoriteten ville ha Charlotte som vinnare. De som tyckte det var fel klagade, nästan alla andra firade och var överlyckliga. Typiskt svenskt va?

Emil Sten

2 Kommentar(er):

Maandah sa...

Japp, typiskt svenskt ;)

Anonym sa...

Juryn måste va kvar! Kan du göra en länk till ditt bilddagboken? Vore bra för jag orkar inte leta igenom hela din blogg! :)