lördag 28 februari 2009

Otäkt och krångligt

Foto: Enmilsten

Okej, nu börjar det bli löjligt. Jag kan hylla och skriva så mycket goda ord om FRA och IPRED att vad man än tar för sökord på Google så skulle jag finnas jag höst upp. Men nu har det börjats prata om ett internationellt och hemligt avtal där tullen ska få kolla igenom datorer och mp3-spelare efter filderare samt att kraven på tjänster som stödjer någon sorts offentlig visning av upphovsrättsskyddat material höjs betydligt, man säger att det kan påverka Youtube väldigt mycket.  

Att det alltid kommer ligga upphovsrättsskyddat material på nätet är en självklarhet, men vi kan i största mån se till att de som skapat materialet får betalt så som det görs på just Youtube. Men det nya avtalet vill verkligen ta tag i det och skapa en sorts övermäktig säkerhetsspärr där man verkligen kollar allt och vem som är ansvarig så fort det läcker ut något upphovsrättskyddat material som inte får ersättning. Det är faktiskt inte logiskt möjligt att ha så bra koll på internet, och om det vore det så skulle man skapa ett antal tusen nya jobb-tillfällen 
världen över.

Det är inte bara Sverige som fått dille på fildelare, men så fort resten av världen ska blanda sig i så börjar det bli otäkt och krångligt.

1 Kommentar(er):

Anonym sa...

Man kan kryptera hela hårddisken. Man kan lägga upp allt känsligt material online krypterat och sedan tanka ned på andra sidan gränsen. Man kan lägga in Zip-bomber som slår ut motståndarens dator om han med den försöker öppna en zip-fil. Man kan döpa om alla bilder man har i datorn till barnporr.jpg. Man kan även döpa om alla mp3filer man har till best of metillica och där det istället finns ljud av gråtande barn.
Man kan ladda ned massvis med bilder på lemlästade människor som slaktats. Det ska inte bli lätt för den som ska gå igenom datorn.