tisdag 24 februari 2009

Nu försvinner alla våra pengar!

Oj, oj oj! nu har världen stannat. Teve ska förbereda sina bevakningar, kungligheter ska resa långt, eventuella mordkupper ska planeras och det ska skvallras i media i ett helt år. För nu gifter sig kronprinsessan Viktoria och hennes Daniel sig, och det ska ske nästa år.


500 miljoner så näg våran kung gifte sig, jag visste inte ens att det var så många som hade en teve-apparat. Och det verkar så krångligt, för om det ska förbli så att Viktora blir tonarvinge så måste både kungen och regeringen vara med och ändra på regler och paranteser så att Daniel inte tar hennes plats, vilket han egentligen ska göra efter ordinarie tronarvinge-lag som existerar någonstans i historien.  

Vad tycker jag om ett bröllop då? Vackert, långdraget och troligen påkostat som fan. Hela Sverige ska vara med och betala det här, så är det bara. Visst är det vackert att det blir ett kungligt bröllop och hela världen kommer ha sina blickar mot Sverige. Men alla asfalterade vägar, orenoverade gator och pensionärerna kan få det svårt när kassan sinar, helt borta och uppäten av någon överviktig prins ifrån Egyptien.  

0 Kommentar(er):