torsdag 27 november 2008

Circus - "Ett rätt snällt album" (Pop/R'n'B)


Foto: Enmilsten


Det här kan vara briljant, vänta lite bara så ska  ni få höra. Först ska vi snabbt gå igenom en riktig skandalstjärnas arkiv.

"The Mickey Mouse club", succé, giftermål, barn, skillsmässa, rakning av håret osv. Listan kan göras lång, men i musikväg så har hon inget annat än lyckats. Dagens fördomar att hon precis som alla nittiotalets popstjejer rent av suger är bara att slå av sig och gå vidare, för det är långt ifrån så.

Ringsingnalshiten "Womanizer" är inte det spår som skivan följer, bakom den elaka och sexiga fasaden man visat upp så är "Circus" ett rätt snällt album. Med en och en annan låtskrivare från Pink's "Funhouse" så blir låtar som "Blur" och Max Martins verk "If U Seek Amy" helt uttjatade, särskillt när den numera berömda "na na na na na na na" från "So what" byter skepnad till en liknande "la la la la  la la la". I svängiga "Lace and Leather" känns det dock som att man gått ett steg för långt trots allt.

Bloodshy & Avant är återigen med på ett hörn och har producerat den mest skivan mest proffsiga låt,"Unusual You" är härligt soft med R'n'B-stuket. Britney från -99 gör besök i "Out of under" och "My baby" som trots att den aldrig kommer bli något är en rätt bra ballad. "Shattered Glass" är skivans mest självklara hitlåt, om det inte vore för att den är kort och aldrig når en riktig höjdpunkt.

Men nu, varför är det så briljant alltihopa? Den lär inte vända på dagens nedladdningstrend och är inte precis världens mest estetiska verk, men det är just det som är grejen. Det är Britney, proffsiga producenter, enkelt att lyssna på och alla kan texten på minst en låt.

Bästa spår: "Circus" (och den förhoppningsvis kommande uppföljaren på "Shattered glass")


0 Kommentar(er):