söndag 21 september 2008

Orimligt, på alla sätt!

Att vissa har högre lön än andra kommer man alltid få leva med. Och att politiker kommer ha ännu högre lön än de som har högre lön än alla andra är en förbannelse som aldrig kommer avta.

Men, nu när kommunerna (iallafall gotland) måste spara in på skolmat och de omtalade pensionärerna inte får sina pengar.

Anledningen till att jag drar upp det här igen är en artikel på aftonbladet som handlar om de svenska politikerna i Euparlamentet och deras nya löner. 

Det klubbades för ett tag sen att alla i  Euparlamentet ska ha samma löner. Och eftersom länderna själva numera betalar sina representanter så blir det för vissa en stor slant. Och därmed så mindre pengar till annat och så får andra det sämre.

Och det är inte bara det här som påverkar, alla onödiga utgifter, löner som staten och alla kommuner lägger pengar på. Glöm den där järnridån i gympahallen och kör gemensam gymnastik för killar och tjejer. Ekologisk mjölk, lite nyttigare men alldeles för dyr, och sänk politiker-lönerna samtidigt som ni höjer och ger fler resurser till sjukvården och skolan.

rent utsagt,  Va fan Sverige?

0 Kommentar(er):