måndag 11 augusti 2008

Bullshit! Ren Dynga...

...Na-ah, no way, aldrig i livet! Det här med nedladdning och att "stjäla" musik är och kommer alltid enligt mig att vara vidrigt och moraliskt fel. Nu har en viss Håkan lutat sig tillbaka och tackat de små krypen (kan även påpeka att nedladdarna faktiskt också är människor, men de gör ändå fel). Det är tydligen tack vare dem som artisterna börjar turnera mera och släpper mindre skivor. så här skrev han.

"Att artister har börjat lägga mer energi och fokus på att göra en klockren spelning tror jag att man kan tacka nedladdare för. Nu räcker det inte för artister längre att tjäna storkovan på att sälja skivor - pengarna finns numera att hämta på turnerandet och festivalspelningar istället. De verkar ha insett att folk vill komma och se dem uppträda och göra en jättebra spelning, hellre än att betala ca 200:- för en skiva som laddas ner istället (där oftast bara 2-3 av spåren är bra, de sk "singlarna" - resten är oftast utfyllnad).

Så tacka gärna de nästan terrorist-stämplade nedladdarna för att artisterna väljer att lägga mer krut på att tjäna pengar på dessa högklassiga konserter, än att kränga undermåliga CD-skivor. Jag ska då ge mig en klapp på axeln och ta en kopp kaffe med gott samvete. "

Då måste bara jag, moraltanten Emil fråga, hur? Hur kan man tacka människor som stjäl skivor via nätet och tvingar artister, band och musiker till att göra konserter. Det gör ingen nytta!
Skivbolag måste läggas ner, likadant med skivbutiker. Då blri det färre jobb, och inga pengar kommer in. Hur ska dem då ha råd att göra musik? Ska musikerna bilda en cirkus och åka runt året om, dag ut och dag in? Nej, och om bara singlarna är bra. Varför då gå på en konsert och höra alla låtar? Nej, nej och åter nej.
Om man bara kan uppskatta ett par låtar så är kan man lika gärna stoppa all tillverkning av vanliga album och bara släppa "Absolute"-plattor.
Det är faktiskt dax att införa ett sammarbete mellan skivbolagen och Internet-leverantörerna.
Höj priset på internet till ockerpriser och låt folk ladda ner. Dock så ska de finnas en variant där man inte kan använda Pirate-bay, limewire m.m. för dem som hellre köper sina skivor eller inte vill ladda ner.

0 Kommentar(er):