lördag 24 maj 2008

En krönika om Schlager


Hela norden är närvarande ikväll. Bra eller dåligt? Eftersom hela norden nu måste dela ut sina poäng till hela "vikingalliansen" så betyder det mindre tolvor för sverige, samtidigt så kanske andra länder får upp ögonen för norden lite mer och röstar på oss.

Kvällens starkare bidrag som Ukrainas "Shady Lady", Rysslands "Believe", Norges "Hold On, Be Strong" och Frankrikes "Divein" (Vi skulle även kunna räkna med Serbien med "Oro" här) är de som antagligen kommer få slåss ikväll tillsammans med Stackars Charlotte som precis som alltid fått Den svenska förhanstippningsförbannelsen över sig.

Årets Eurovision är oviss, alla har en chans och ingen kan räknas bort. Min egna favorit Shirosu från Armenien har startnummer fem och hoppas självklart att den placerar sig högt om det nu skiter sig för Sverige. Men vad händer om vi vinner?

Den lilla Chansen existerar och varierar från stor till obefintlig beroende på vilken synvinkel man ser allting ur. I pr så är hon den självklara ettan, bettingbolagen här henne ganska högt upp och eurovisonskrocken talar för vinst. Medans hennes låt, motståndet och bidragen runt hennes talar för ett nederlag som heter duga.

Jag har för enkelhetens skull radat upp tio länder som är enligt mig är de mest potentiala för en seger, de är inte rangordnande, men de låtar med lite, lite större chans har en "*" efter sig ,och min egna topp fem.

Topp tio: (Europas Val)


. Serbien
. Norge *
. Armenien
. Ryssland *
. Ukraina *
. Frankrike
. Sverige
. Israel
. Grekland
. Island

Topp fem: (Emils Val)

1. Armenien
2. Sverige
3. Norge
4. Azerbajdzjan
5. Lettland (?)

0 Kommentar(er):