onsdag 23 april 2008

Policy

Då var märkesfrågan igång.. igen. Suttit och letat lite bland modenördarna och allvetarna. Och det här slaget vinner jag! Kan stolt presentera H&M's policy mot Arbetsförhållanden i leverantörskedjan!

"H&M köper kläder och andra produkter från omkring 700 leverantörer som i sin tur använder underleverantörer. Sammanlagt sysselsätter tillverkningen av H&M-produkter ca 2 000 fabriker och mer än 700 000 fabriksanställda. Vårt val av tillverkningsländer ställer extra höga krav på oss. Vi är medvetna om risken för kränkningar av de mänskliga rättigheterna och brist på efterlevnad av lokal lagstiftning och internationella arbetsnormer. Samtidigt är vi övertygade om att vi kan bidra till att förbättra arbetsvillkoren för de hundratusentals människor som tillverkar våra produkter."

Därefter finns det mer nogrannt om vad de gör när barnarbete upptäcks osv. Läs mer HÄR!
Dock har varken Acne, Kilippa K och andra företag den policyn. Det betyder då inte att de kör på barnarbete, men de har ingen egen policy som stoppar dem från det. Ett par timmar vid datorn har gett resultet, om jag har fel.: Kom med bevis.

0 Kommentar(er):